عاشقی در آخرین ماه سال...شهید حسین خرازی

شناسه نوشته : 24257

1396/12/20

تعداد بازدید : 489

 

حسين خرازي

تاريخ شهادت 8 اسفند 1365

پرچمدار جهاد و شهادت لقبي است كه رهبر انقلاب پس از شهادت حسين خرازي به او دادند. فرمانده اصفهاني و شجاع سپاه حضرت امام يكي از با اخلاص‌ترين رزمندگان در دوران دفاع مقدس بود. هنگامي كه او در سال 1355 پس از اخذ ديپلم طبيعي به سربازي اعزام شد طولي نكشيد كه او را به همراه عده‌اي ديگر و به اجبار به عمليات سركوبگرانه ظفار به كشور عمان فرستادند. حسين از اين اقدام اجباري فوق‌العاده ناراحت بود و با آگاهي و شعور بالاي خود، نماز را در آن سفر تمام مي‌خواند. وقتي دوستانش علت را سؤال كردند در جواب گفت: «اين سفر، سفر معصيت است و بايد نماز را كامل خواند

روحيه نظامي و استعدادي كه در اين زمينه داشت، باعث شد تا پس از انقلاب مسئوليت‌هايي را در اصفهان عهده دار شود.

شروع جنگ حاج‌حسين خرازي را به عنوان سمت فرمانده اولين خط دفاعي كه مقابل عراقي‌ها در جاده آبادان ـ اهواز در منطقه دار‌‌خوين تشكيل شده بود، فرستاد. در عمليات شكست حصر آبادان، فرماندهي جبهه دارخوين را به عهده گرفت و دو پل حفار و مارد را كه عراقي‌ها با نصب آن دو پل بر روي رود كارون، آبادان را محاصره كرده بودند، به تصرف درآورد. شهيد خرازي در آزاد‌سازي بستان بهترين مانور عملياتي را با دور زدن دشمن از چزابه و تپه‌هاي رملي و محاصره كردن آنها در شمال منطقه بستان انجام داد و پس از عمليات پيروزمندانه طريق‌القدس بود كه تيپ امام حسين(ع) رسميت يافت.

پس از رشادت‌هاي حسين خرازي در عمليات‌هاي فتح‌المبين، رمضان، والفجر مقدماتي و والفجر 4، او در عمليات خيبر جراحت سختي برداشت و يكي از دست‌هايش را از دست داد. حضور او در جبهه با يك دست به نمادي از مبارزه و اراده در ميان رزمندگان تبديل شده بود. چهره او كه با يك دست قنوتي عاشقانه را در نمازش بسته، به يكي از ماندگارترين صحنه‌هاي جنگ تبديل شد.

عمليات بزرگ كربلاي5 در زمستان سال 65 لحظه بزرگي براي حاج‌حسين و ديگر رزمندگان بود. او در جلسه‌اي با حضور فرماندهان گردان‌ها و يگان‌ها از آنان بيعت گرفت كه تا پاي جان ايستادگي كنند و گفت: «هر كس عاشق شهادت نيست از همين حالا در عمليات شركت نكند، زيرا كه اين يكي از آن عمليات‌هاي عاشقانه است و از حساب‌هاي عادي خارج است.» لشكر او در اين عمليات با عبور از خاكريزهاي هلالي كه در پشت نهر جاسم از كنار اروندرود تا جنوب كانال ماهي ادامه داشت شكست سنگيني به عراقي‌ها وارد آورد. عبور از اين نهر علاوه بر تثبيت مواضع فتح شده، عامل سقوط يكي از دژهاي شرق بصره بود كه در كنار هم قرار داشتند. سرانجام حسين خرازي در هشتمين روز از اسفند ماه در عمليات كربلاي ۵ به شهادت رسيد.